Ako ste ljubitelj slatkih, orašastih i kremastih namaza, kikiriki puter s medom je prava stvar za vas
Sa samo nekoliko sastojaka, možete pripremiti svoj domaći kikiriki puter koji će obogatiti svaki obrok, bilo da ga mažete na tost, dodajete u smuti ili konzumirate na neki drugi način.
Sastojci:
Priprema:
Kikiriki stavite u blender i blendajte ga dok ne postane sitno usitnjen. Nakon toga u blender dodajte med.
Nastavite da blendate smesu dok se kikiriki ne spoji s medom i masa postane glatka i kremasta, a zatim dodajte kokosovo ulje. Ukoliko je smesa previše gusta, slobodno dodajte još malo ulja dok ne postignete željenu gustinu.
Kada dobijete kompaktnu i kremastu masu, prebacite kikiriki puter s medom u teglu ili neku drugu posudu za čuvanje.
Kikiriki puter s medom možete čuvati do četiri nedelje, pod uslovom da ga držite na hladnom, suvom mestu. Namaz takođe, možete da stavite u staklenu teglu i tako ga čuvate u zamrzivaču do šest meseci.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.