Knedle po bakinom receptu: Neće se raspasti i biće veoma ukusne

Napravite prave domaće knedle za supu po ovom receptu i sigurno će vam uspeti iz prve.

13.02.2023. 16:55
  • Podeli:
Knedle za supu (1)-63db934d10195.webp Foto: Pixabay

Mnogi vole da jedu knedle u supama, ali neke žene izbegavaju da ih prave, jer im se, po nepisanom pravilu, uvek raspadnu i ne uspeju im. Zato vam mi donosimo recept po kom će vam, ukoliko ga tačno pratite, knedle uvek uspeti.

Sastojci

  • 1 jaje
  • 1 kašičica ulja
  • prstohvat soli
  • 4 ravne supene kašike griza

 

 

Priprema

Belance i žumance odvojite, pa belance penasto umutite. Zatim dodajte žumance i promešajte da se sjedini. 

Sipajte ulje i griz. Lagano promešajte, pa ako je potrebno dodajte još jednu kašiku griza. 

Smesa treba da bude gušća, ali ne pregusta. Ostavite 10 minuta da malo nabubri.

Kašiku prvo umočite u supu, pa uzimajte smesu, i lagano puštajte u šerpu. Nemojte punu kašiku jer će knedle biti ogromne. 

Poklopite i ostavite da se kuvaju nekih 5 minuta i supa je gotova.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()