Kraljevske šnicle: Specijalitet iz bakine kuhinje

Pileća prsa u novom ruhu - prste da poližeš

24.11.2025. 09:51
  • Podeli:
rajska piletina bakina kuhinja-692414a3e95b3.webp Foto: Bakina kuhinja

Ovo je recept koji će vas oduševiti svojom jednostavnošću, ali i svojom sočnošću i elegancijom. Zaboravite na suve šnicle. Ovde meso ostaje savršeno nežno jer ga čuva fini omotač od suvog vrata i hrskave slanine. Sos nije potreban, jer se na sokovima od šnicli prži savršeni prilog. Spremni ste za ukus elitnog restorana.

Sastav:

  • 600 g pilećeg belog mesa
  • 12 tankih kriški prosušene slanine (pančeta ili domaća)
  • 4 šnicle suvog vrata (tanko sečenog)
  • 2 kašike senfa
  • 2 čena belog luka (izdrobljena)
  • 1/2 kašičice suvog timijana (majčine dušice) 
  • 250 g šampinjona za prilog
  • Svež peršun (za prilog)
  • 1 limun (za dekoraciju/dodatak)
  • Samo malo maslinovog ulja (za početak)
  • So i biber

Priprema:

Pileće belo meso isecite na četiri jednake šnicle. Lagano ih posolite i pobiberite. U manjoj činiji pomešajte senf sa izdrobjenim belim lukom.

Svaku šniclu premažite tankim slojem senfa, preko senfa stavite po jednu tanku šniclu suvog vrata, a preko toga pospite malo sušenog timijana (majčine dušice). Sve to čvrsto umotajte u tri tanka lista slanine. 

U tiganju zagrejte samo kap maslinovog ulja. Pržite šnicle na srednje slaboj vatri (lagano) bar 10 do 15 minuta, okrećući ih povremeno, dok slanina ne postane zlatno-hrskava.

Izvadite šnicle iz tiganja. U taj isti tiganj, na ostacima od šnicli, dodajte šampinjone (kapice) i pržite ih dok ne dobiju lepu boju. Pri kraju prženja dodajte sitno seckani beli luk i peršun. Služite toplo uz šniclu, prelivenu sokom od limuna po želji.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()