Pileća prsa u novom ruhu - prste da poližeš
Foto: Bakina kuhinjaOvo je recept koji će vas oduševiti svojom jednostavnošću, ali i svojom sočnošću i elegancijom. Zaboravite na suve šnicle. Ovde meso ostaje savršeno nežno jer ga čuva fini omotač od suvog vrata i hrskave slanine. Sos nije potreban, jer se na sokovima od šnicli prži savršeni prilog. Spremni ste za ukus elitnog restorana.

Pileće belo meso isecite na četiri jednake šnicle. Lagano ih posolite i pobiberite. U manjoj činiji pomešajte senf sa izdrobjenim belim lukom.
Svaku šniclu premažite tankim slojem senfa, preko senfa stavite po jednu tanku šniclu suvog vrata, a preko toga pospite malo sušenog timijana (majčine dušice). Sve to čvrsto umotajte u tri tanka lista slanine.
U tiganju zagrejte samo kap maslinovog ulja. Pržite šnicle na srednje slaboj vatri (lagano) bar 10 do 15 minuta, okrećući ih povremeno, dok slanina ne postane zlatno-hrskava.
Izvadite šnicle iz tiganja. U taj isti tiganj, na ostacima od šnicli, dodajte šampinjone (kapice) i pržite ih dok ne dobiju lepu boju. Pri kraju prženja dodajte sitno seckani beli luk i peršun. Služite toplo uz šniclu, prelivenu sokom od limuna po želji.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







