Isprobajte ovaj jednostavan trik i uživajte u sveže pečenim, mekanim pecivima za samo 15 minuta
Foto: PixabayUmorni ste od dugog čekanja da testo nadođe? Uz samo jedan neobičan sastojak i par koraka, peći mekana peciva, pice ili pite postaće prava mala umetnost – i to za četvrt sata!
Pogledajte o kakvom kulinarskom triku je reč.
Prosejte brašno u veliku činiju.
U drugoj posudi pomešajte vodu, sirće, so i umućeno jaje.
Polako dodajte brašno, mešajte i mesite dok ne dobijete glatko, elastično testo koje se ne lepi za ruke.
Podelite testo na dva dela, tanko ga razvucite, premažite margarinom i preklopite kao omot.
Uvijte svaku polovinu u rolat, oblikujte puža i stavite u frižider na 15 minuta. Nakon toga razvucite i oblikujte po želji.
Sirće blago aktivira kvasac i skraćuje vreme nadolaženja, čineći testo vazdušastim i mekanim bez dugog čekanja.
Testo premažite tankim slojem ulja da se ne osuši tokom hlađenja.
Ne dodajte previše brašna prilikom mešenja – samo toliko da testo prestane da se lepi.
Posle hlađenja testo je elastičnije i lakše se oblikuje u kiflice, pice ili slatke rolnice.
Isprobajte ovaj jednostavan trik danas i uživajte u sveže pečenim, mekanim pecivima za samo 15 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







