Napravite najjaču zimnicu ikad: Recept za marinirani beli luk

Jedna stvar je jako važna.

14.09.2024. 20:29
  • Podeli:
marinirani beli luk zimnica shutterstock_2419365475-66e5d069d2e4a.webp Foto: Shutterstock

Marinirani beli luk odlična je zimnica koja će tokom hladnih dana odlično ići uz jaču zimsku hranu. Beli luk iz tegle jednostvano se pravi, a ovako spremljen može mesecima da stoji, jedino je važno da se posle otvaranja drži u frižideru.

Sastojci:

  • 300 g belog luka
  • 200 ml belog vinskog sirćeta
  • 200 ml belog vina
  • po želji maslinovog ulja
  • kašičica morske soli
  • bosiljak, peršun
  • par ljutih papričica
  • 10-15 zrna bibera

Priprema:

Očistiti beli luk i ostaviti na stranu. U šerpicu staviti vinsko sirće, belo vino, iseckan peršun i bosiljak, zrna bibera, so i kuvati desetak minuta. U kuvano sirće staviti oljušten beli luk i kuvati još desetak minuta na tihoj temperaturi i ostaviti da se ohladi. Staviti beli luk u tegle, sipati 2/3 sirćeta u kome je bio beli luk, zrna bibera, pa sitno naseckati bosiljak, peršun i papričicu, dodati u tegle, pa dopuniti do kraja sa maslinovim uljem, da beli luk bude potpuno zaliven.

Dobro zatvorite tegle. Može da stoji nekoliko meseci, ali posle otvaranja mora biti u frižideru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()