Biće preukusne
Brašno u palačinkama možete da zamenite bananom ili ovsenim pahuljicama, a možete da dodate i ovaj sastojak.
Primenite savet ruske kuvarice Julije Arhipove, umesto brašna koristite griz kada pravite palačinke.
Neće zaostajati za ukusom za oni klasičnim, a svi će vam tražiti recept. Biće i hrskavije nego one obične.
Potrebni su vam 2 jajeta, 250 g griza, 1 šolja mleka, 2 kašike šećera, prstohvat soli, 1 kašičica sode bikarbone. Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte mleko i so. Onda dodajte griz pa dobro mikserom sjedinite. Providnom folijom pokrijte, pa ostavite oko pola sata u frižideru. Dodajte sodu bikarbonu u smesu i promešajte. Pržite palačinke na uobičajen način.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.