Ne bacajte ulje iz riblje konzerve: I najpoznatiji kuvari ga koriste, evo i kako

Ulje iz riblje konzerve puno je ukusa, pa umesto da ga prosipate, možete da iskoristiti za pripremu i poboljšanje ukusa mnogih jela.

12.01.2025. 18:31
  • Podeli:
sardina u konzervi, riba, pixabay 2-668e5db5a39b5.webp Foto: Pixabay

Ulje iz riblje konzerve može biti maslinovo, suncokretovo ili biljno, a svako od njih puno je ukusa. Kao što znate, često se u konzervu, pored ribe i ulja, stavljaju i komadići limuna, čili paprike, sušenog paradajza i slično, što takođe doprinosi ukusu. Ali sama riba pojačava ukus tog ulja, posebno ako je u pitanju inćun, piše Miss7.

Obogatite ukus svojih jela

Osim toga, ulje iz riblje konzerve poboljšava ukus jela, tako da sledeći put kada budete pripremali neko jelo sa sardinama, tunjevinom, plodovima mora, skušom i slično, slobodno probajte da dodate to ulje u svoj specijalitet. Ovo ulje može da se koristi za sva jela kod kojih riblji ukus neće smetati – od sotiranog povrća do preliva za salatu. Riblje ulje u konzervi samo će podići ova jela na novi, viši nivo. Takođe je odlična ideja da ispečete riblje filete na ulju iz riblje konzerve ili napravite preliv za salatu kapreze. Ovim uljem možete namazati krišku hleba i tostirati ga, a uz dodatak paradajza, drugog povrća i/ili sira dobićete genijalne bruskete.

Upotreba ribljih konzervi postala je trend poslednjih godina, a očekuje se da će se, s obzirom na visoku cenu i inflaciju, ove godine još više rasplamsati. Ipak, trendove ne treba slepo pratiti, već samo primenjivati ono što nam deluje smisleno, a ovaj trik sa uljem iz riblje konzerve definitivno to jeste.

Ulje iz riblje konzerve koriste čak i poznati kuvari

Od ribe iz konzerve mogu da se spremaju razna maštovita jela, a koriste ga i mnogi poznati kuvari. A kako inače volimo da iskoristimo hranu do poslednje mrvice, ideja o korišćenju ulja iz riblje konzerve zaista nam se dopada!

Ulje iz konzerve tunjevine možete koristiti za prženje ribe u tiganju, a možete ga dodati u razne sosove i namaze poput humusa. Riblje ulje iz konzerve može se odlično koristiti u pripremi jela iz voka, a u kombinaciji sa paprikom ili sušenim paradajzom može biti odličan namaz ili sos u vašem sendviču iz snova. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()