Lagano a preukusno
Foto: Bakina kuhinjaŽiveti veganski često znači da treba da postanete inventivni i spremni na eksperimente kada je u pitanju kuvanje. Baka Jela i ovog puta ruši predrasude, jer kao i uvek donosi recept koji ne samo da je zdrav već je i izuzetno ukusan i pogodan kako za ljude koji ne jedu meso, tako i za one koji poste.

Tikvice se najpre iseku na deblje štapiće, posole (himalajskom solju) i ostave oko 15 minuta da puste višak tečnosti. Nakon toga, tikvice malo isprati od soli i prebrisati kuhinjskim ubrusom. Zatim krompir iseći na deblje štapiće, dok se šargarepa samo preseče na pola. Šampinjonima skinuti nogice i ostaviti samo glave. Glave šampinjona se samo posole (himalajskom solju) i ostavljaju bez suvog začina.
Svo povrće (tikvice, krompir, šargarepa) i šampinjone staviti u jednu duboku činiju. Preko povrća sipati malo maslinovog ulja. Dodati so, biber, origano, beli luk i peršunov list. Ko voli, može dodati i malo bosiljka. I vrlo malo slatke paprike.
NAPOMENA: Šampinjone ne začinjati suvim začinima. Sve dobro izmešati rukama da se začini ravnomerno rasporede po svakom komadu.
Pleh za pečenje obložiti papirom za pečenje i rasporediti povrće.
Peći dok ne dobije lepu zlatnu boju. Služiti toplo uz posnu čorbu i integralni hleb.
Peći 50 minuta na 210-220 stepeni.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







