Evo koje su dve najuobičajenije greške prilikom pripreme tikvica kuvanjem i pečenjem
Evo dve najčešće greške koje pravimo prilikom pripreme i pečenja tikvica:
Pravilno sečenje tikvica može biti ključno za njihovu pripremu. Često napravimo grešku tako što ih sečemo na previše tanke ili previše debele komade. Previše tanki komadi mogu dovesti do brzog pečenja ili omekšavanja tikvica, dok previše debeli komadi mogu rezultirati neujednačenim pečenjem i nedovoljno mekim tikvicama. Idealna debljina za sečenje je oko pola centimetra, što omogućava ravnomerno pečenje i zadržavanje sočnosti.
Tikvice sadrže dosta vode, pa je važno pravilno upravljati njihovom vlagom tokom pripreme. Jedna od najčešćih grešaka je ne uklanjanje viška vlage pre pečenja ili kuvanja. Višak vlage može rezultirati vodenastim i gnjecavim tikvicama umesto hrskavim i sočnim. Da biste to izbegli, posolite isečene tikvice i ostavite ih da odstoje nekoliko minuta. Zatim ih pažljivo obrišite papirnim ubrusom kako biste uklonili višak soli i vode pre pečenja ili kuvanja.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.