Oduševiće i najizbirljivije
Foto: Bakina kuhinjaBaka Jela je za vas pripremila recept za savršeni jesenji desert. Ova "palačinka sa šljivama" nije obična, tanka palačinka. Otkrićete tajnu starinskih domaćica zbog koje je testo neverovatno rastresito i mekano, kao najbolji biskvit za tortu.
Tajna je u triku sa jajima umućenim mikserom zbog kojeg je smesa pahuljasta, a ne gletava kao kod klasičnih palačinki.
Kombinacija sočnih šljiva i prozračnog testa napravljenog uz ovaj genijalan postupak učiniće da ovaj jeftin desert nestane sa stola u sekundi.
Kako baka ističe, palačinke se spremaju brzo u plehu a oduševiće i najizbirljivije.

Umutiti belanca u čvrst sneg, dodati brašno sa praškom za pecivo, limunovu koricu, žumanca, ulje mleko, so i sve polako dobro izjednačiti. Sipati u manji duguljasti pleh pa poređati voće koje imate.
Peći na 200 stepeni 40-45 minuta.
Posuti vanilin šećerom i obilno prah šecerom. Seći prohlađeno.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







