Pita za sve namene: Preukusno jelo po receptu naših baka

Servirajte je toplu

16.01.2024. 12:17
  • Podeli:
bakina kuhinja proja-65a664cce4728.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje donosimo vam recept za pitu za sve namene.

Potrebno je:

  • 2 veća krompira
  • 2 jaja 
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike jogurta
  • 1 kašike ulja
  • 2 pune kašike griza
  • 1/2 praška za pecivo
  • malo soli i ml bibera
  • 50 gr rendanog kačakavalja
  • po želji malo sira
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Izrendati krompir pa ga staviti u hladnu vodu. Umutiti jaja dodati griz sa praškom za pecivo, dodati jogurt i ulje. Ocediti i isprati još jednom krompir, dodati so, ml biber, iseckan beli luk i po želji malo sira.

Sipati jaja u krompir pa izmešati. Pleh obložiti pek papirom, pa ga premazati uljem.

Sipati u pleh pola krompira pa rasporediti rendan kačkavalj, izravnati i dodati drugi deo krompira. 

Posuti obilno susamom. Peći na 200 stepeni C oko 45-50 minuta da dobro porumeni. 

Servirati toplo.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()