Pljeskavice od povrća: Posle i aromatične - zaboravićete da nedostaje meso

Slasno jelo, oduševiće i one izbirljive

19.03.2025. 18:19
  • Podeli:
shutterstock_1463708393 pljeskavice od pirinča-653fdab2ca6bb.webp Foto: shutterstock

Donosimo vam recept za pljeskavice od povrća - za sve one koji su ih obožavali, a prestali su da jedu meso. Razlika je minimalna, a ukus fantastičan.

Potrebno je:

  • 400 g krompira
  • 250 g šargarepe
  • 150 g šampinjona
  • 1 kriška starog hleba
  • voda
  • so
  • biber
  • začini po ukusu
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica slatke začinske paprike
  • malo brašna ili prezle
  • pasirani paradajz ili sos od paradajza

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednu činiju izdrobite krišku hleba, pa nalijte vodu , promešajte i ostavite da upije vodu. Stavite da se kuvaju šargarepa i krompir,oko 10 minuta, dok ne omekšaju. Operite i izrendajte šampinjone, pa izgnječite čen belog luka i dodajte šapinjonima.  Povrće operite u hladnoj vodi i narendajte. U jednoj posudi spojite rendanu šargarepu, krompir sa šampinjonima i luk. Onda dodajte oceđen hleb. Zamesite sve sastojke, pa oblikujte pljeskavice, i uvaljajte ih u prezle. Poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite pljeskavice sve dok ne porumene sa jedne strane, pa okrenite i pecite sa druge strane 5 do 8 minuta. Pečene pljeskavice premažite paradajz sosom. 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()