Slasno jelo, oduševiće i one izbirljive
Foto: shutterstockDonosimo vam recept za pljeskavice od povrća - za sve one koji su ih obožavali, a prestali su da jedu meso. Razlika je minimalna, a ukus fantastičan.
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednu činiju izdrobite krišku hleba, pa nalijte vodu , promešajte i ostavite da upije vodu. Stavite da se kuvaju šargarepa i krompir,oko 10 minuta, dok ne omekšaju. Operite i izrendajte šampinjone, pa izgnječite čen belog luka i dodajte šapinjonima. Povrće operite u hladnoj vodi i narendajte. U jednoj posudi spojite rendanu šargarepu, krompir sa šampinjonima i luk. Onda dodajte oceđen hleb. Zamesite sve sastojke, pa oblikujte pljeskavice, i uvaljajte ih u prezle. Poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite pljeskavice sve dok ne porumene sa jedne strane, pa okrenite i pecite sa druge strane 5 do 8 minuta. Pečene pljeskavice premažite paradajz sosom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







