Svi će vam tražiti parče više
Foto: ShutterstockSavršena za svaku posnu svečanu i slavsku trpezu, torta Beli Egipat.
Za kore:
Fil I:
Fil II:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Od ukupne količine mleka odvojite 200 ml, a ostatak stavite u šerpu da provri.Pomešajte prašak za puding, šećer i odvojeno mleko, pa dodajte u provrelo mleko, i mešajte, sve dok se ne zgusne. Skinite sa vatre pa pokrijte prijanjajućom folijom i pustite da se ohladi. U jednoj posudi pomešajte lešnik, brašno, keks i prašak za pecivo pa dodajte ulje, vodu i pekmez. Dobro sjedinite pa podelite smesu na 4 dela. Pecite kore oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno sjedinite omekšali margarin sa prah šećerom. Zatim umutite ohlađeni puding pa ga lagano dodajte u margarin. Dobro umutite da dobijete ujednačen krem. Posni šlag umutite sa mineralnom vodom, pa dodajte mleveni pečeni lešnik i dobro izmešajte. Slažite tortu sledećim redosledom: kora, fil I, fil II, i tako do kraja. Na kraju tortu ukrasite po želji.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







