Posna carska pita: Brzo se pravi, izuzetno je zdrava i ukusna

Savršen doručak za vaskršnji post

10.03.2025. 06:15
  • Podeli:
pita sa povrćem, kiš, carska pita - shutterstock.com-67cd8e06411f0.webp Foto: Shutterstock.com/Africa Studio, ilustracija

Ponekad se čini da je najteže smisliti posni doručak. Ipak, ako se malo potruite, shvatićete da vam se gomila recepata vrzma po glavi, u kojima je dovoljno da promenite sastojak ili dva i da dobijete posnu verziju.

Predstavljamo vam recept za carsku posnu pitu. Niko joj ne može odoleti.

Sastojci:

  • 400ml mineralne vode 
  • 100 ml ulja (ako postite na vodi ulje zamenite sa mineralnom vodom)
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1,5 kašičice soli
  • 1 čaša od 200 ml kukuruznog brašna
  • 2 čaše od 200ml pšeničnog oštrog brašna
  • 3 struka zelenog dela crnog luka
  • 600 gr spanaća
  • 2 kisele šargarepe iz turšije
  • 5-6 crvenih paprika iz zimnice ili sveže


Priprema: 

Sve iseckajte i sjedinite, dodajte so po želji i izlijte u pleh. Preko posipajte seme susama, lana, golice. 

Pecite u zagrejanoj rerni na 200c./25min.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()