Posni đuveč: Baka otkriva tajnu manastirske kuhinje - pravo bogatstvo ukusa

Recept je proveren, a ukus savršen

22.12.2024. 10:56
  • Podeli:
posni žuveč bakina kuhinja 2-6767dfceddb75.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za posni đuveč.

Potrebno je: 

  • 2 veća crna luka 
  • 4-5 paprika svežih ili smrznutih 
  • 1 šargarepa 
  • 1 krompir 
  • malo graška 
  • paradajz može iz flaše 
  • 3 kašike opranog pirinča 
  • 1 kašika suvog začina
  • ml biber 
  • ml paprika 
  • ulje

Priprema:

Na ulju propržiti seckan luk, papriku, pa posle dodati šargarepu i nju malo pržiti.

Ubaciti grašak, seckan krompir opran pirinač. Dodati začin mleveni biber i mlevenu papriku. Preliti vodom da kuva oko 30 minuta.

Dodati paradajz iz flaše, prodrmati i zapeći u rerni da porumeni oko 30 minuta na 210 stepeni C.

Naš đuveč je gotov. Uživajte u predivnom ukusu.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()