Savršeno jelo za hladne dane: Posna čorbica od šampinjona

Kremasta i sočna

30.11.2024. 14:07
  • Podeli:
potaž pečurke gljive šampinjoni shutterstock-674b0dbfe0caf.webp Foto: Shutterstock

U ove hladne dane ništa telo i dušu ne može da zagreje kao topao obrok.

Ova čorbica oduševiće i vas i vaše ukućane, a brzo se i lako sprema.

Potrebno je: 

  • 400 g šampinjona
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2  kašike ulja
  • so
  • biber
  • suvi vlašac
  • 200 ml vode
  • 200 ml biljne pavlake za kuvanje


Priprema:

Iseckajte sitno crni luk. Izgnječite beli luk. U tiganju na malo ulja i vode prodinstajte crni luk, dok ne postane staklast.Iseckajte šampinjone na listiće pa dodajte u tiganj, kao i beli luk i vlašac. Dinstajte sve dok ne ispari višak vode. Sipajte vodu i biljnu pavlaku pa ostavite da proključa. Prebacite u blender pa sve dobro izblendajte. Zatim, vratite na šporet. Posolite i pobiberite pa kuvajte još 5 minuta. Služite potaž uz prepečen hleb, prenosi Trpeza.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()