Slatki kupus ne mora da bude dosadno jelo
Slatki kupus je tradicionalno jelo na porodičnom stolu od proleća do kasne jeseni, kada ga zamenjuje kiseli kupus. Danas ga mnogi izbegavaju jer misle da se dugo i komplikovano sprema, a u stvari, to nije tačno i ujedno slatki kupus ne menja ukus podgrevanjem, pa ćete imati dobar ručak za dva dana.
Kupus ima svega 24 kalorije na 100 grama, a sadrži tartronsku kiselinu koja usporava pretvaranje ugljenih hidrata u masti, zbog čega je sastavni deo mnogih dijeta. Ima veliku količinu vitamina C i beta karotena, kao i kalijum, gvožđe, magnezijum, sumpor i bakar. Zbog velike količine vlakana lako se vari.
Pola glavice kupusa iseći i staviti na dno šerpe, preko staviti celer, šargarepu, krompir, luk, pa prekriti drugom polovinom kupusa.
Odozgo staviti papriku ljutu i naliti vodom i kuvati. Kuvanom kupusu staviti zapršku tako što ćete na ulju propržiti beli luk i brašno, pa dodati papriku i onda sipati u kupus.
Ubaciti suvi uzačin i so po želji. Na kraju staviti peršunov list.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.