Zapecite je u rerni i uživajte
Foto: Bakina kuhinjaBaka Jela vam otkriva tajnu savršeno pripremljene boranije, onako kako je obožavate. Ključ je u jedinstvenom prelivu sa jajima i pavlakom, koji joj daje neverovatnu sočnost i punoću ukusa, dok se pečenjem u rerni stvara neodoljiva hrskava korica. Ne propustite ovaj fantastičan, lagan ručak ili večeru.

Na ulju ispržiti seckan luk, papriku i šargarepu. Dodati boraniju i sipati vode da ogrezne i kuvati 30 minuta.
U činiju izmutiti jaja sa pavlakom, dodati mleko. Ubaciti mlevenu papriku, mleveni biber, suvi začin i sve izjednačiti.

Kad ispari voda iz boranije, dodati seckan beli luk i seckan peršun.
Dodati izmešane začine sa jajima, izmešati, pa sipati u pleh. Izravnati i peći na 220 stešeni C oko 30-40 minuta da ispari tečnoost. Servirati toplo.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







