Punjeni pileći bataci iz bakine kuhinje: Marinirano sočno meso oboriće s nogu sve za stolom

Rapsodija ukusa

02.10.2024. 12:18
  • Podeli:
punjeni bataci, bakina kuhinja-66fd1b9fb7fb5.webp Foto: Bakina kuhinja

Punjeni pileći bataci iz bakine kuhinje će biti pravi izbor za svečani ručak ili večeru. Sočno meso, marinirano u mešavini začina, i punjeno ukusnim filom, osiguraće nezaboravan ukus. Poslužite ih uz omiljeno prilog i uživajte u ovom kulinarskom remek-delu.

Potrebno je:

  • 3 bataka
  • 1 praziluk manji
  • 1 kesa mariniranih šampinjona
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašičica meda
  • malo suvog začina mleveni biber
  • ulje
  • 4 listića kulena

Priprema:

Batacima odvojiti kosti, pa ih izlupati između folije. U tiganju propržiti seckan praziluk ili luk, dodati seckan kulen i na kraju šampinjone marinirane.

Ubaciti suvi začin, mleveni biber i seckan beli luk. Skloniti sa vatre. U manju činiju izdrobiti tri čena belog luka, dodati jednu kašiku vode i dobro izgnječiti, pa procediti. 

U proceđenu vodu, u luk dodati jednu kašičicu mlevene paprike, jednu kašiku začina za piletinu i kašiku soja sosa. Malu kašičicu meda, ulje i sve izmešati. Meso posoliti, pa premazati tom marinadom.

Na dno svakog bataka ubaciti po kašiku prženog praziluka i kulena, saviti malo sa strane i uviti meso u rolat. Pleh obložiti pek papirom, premazati uljem i staviti rolate mesa da se peku. Peći na 220 stepeni C, pokriveno 30 minuta folijom, a zatim otkriti i peći još 30 minuta otkriveno. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()