Sprema se bukvalno za pola sata
Foto: ShutterstockJoš jedna delicija od starog hleba. Ukoliko se retko dešava da vam ostane baš cela vekna, kupite namenski jednu više za ovu slanu poslasticu.
Hleb možete puniti čime god želite, a spreman je za maksimalno pola sata.
Odličan u slučajevima iznenadne gladi, a nestaje brzinom munje. Rastopljeni sir i beli luk daju mu poseban šmek, pa je dobro da se odmah bacite na posao. Naravno, prvo pročitajte recept.
1. Pomešajte maslac sa izgnječenim belim lukom i peršunom, zamotajte ga u foliju i stavite u frižider.
2. Hleb zarežite po dužini nekoliko puta, otprilike pet centimetara duboko, a zatim po širini. Ne secite ga do kraja kako bi ostao u komadu.
3. Pomešajte rendani sir i izmrvljenu fetu sa sitno naseckanom paprikom. Napunite proreze listićima rashlađenog aromatičnog maslaca i pripremljenim nadevom od sira.
4. Stavite na pleh ili u dublju posudu, prekrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.
5. Odmotajte foliju i pecite još desetak minuta. Izvucite veknicu iz rerne i navalite.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







