Recept dana donosi Svetislav Pešić: Ovako se sprema jagnjetina koja se 'jede s prsti'

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije ume da začini i u kuhinji, ne samo na terenu

10.09.2023. 09:01
  • Podeli:
svetislav pešić foto una-64fd679430b70.webp Foto: UNA

Košarkaška reprezentacija Srbije zabeležila je sjajan uspeh na Svetskom prvenstvu u košarci i u Manili postigla sjajne rezultate koji će se pamtiti godinama, a jedan od najzaslužnijih ljudi za to jeste svakako i selektor reprezentacije Svetislav Pešić. 

Ipak, kada se izuzmu košarkaške sjajne partije i strategije koje je osmislio, Svetislav Pešić u privatnom životu podjednako oduševljava i zanima javnost. Tako je bilo i ovoga puta, samo što je tema bila kulinarstvo, a ne košarka. 

Naime, na društvenim mrežama pojavio se video snimak u kojem je glavni akter upravo Pešić i koji je otkrio da voli da sprema pečenje i da postoji nekoliko trikova kako da vam bude "slasno i prste da poližeš". 

On je u videu otkrio nekoliko ključnih stvari i trikova koje se ne smeju zaboraviti kod spremanja jagnjetine, a ovaj recept će verovatno probati svi koji vole da spremaju specijalitete od mesa.

"Jagnje mora da bude iz Pirota", započeo je Svetislav Pešić i nastavio:

"Dobro pečeno i posoljeno da ti zubi utrnu. Jede se s prsti i mora da bude seckano na kvadratni parčići. Zaboravio sam luk i moraju da budu pripremljeni hladni špriceri. Roze sa sodom", kaže selektor košarkaške reprezentacije Srbije u snimku koji je postao viralan na društvenim mrežama.

Ređali su se komentari ispod video snimka, poput:  

"Legenda, čovek iz naroda koji nije zaboravio i ne stidi se svog dijalekta"; "Izdržao si sva osporavanja i poniženja i pokazao da si doktor košarke" i "Boga mi zaslužio je zajedno sa momcima to jagnje posle ove pobede".

Ukoliko ste možda baš sada poželeli da spremite jagnjeće pečenje i uživate u sportskim utakmicama, verovatno je najbolji savet da ga pripremite po receptu starog znalca - Svetislava Pešića. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()