Recept za gurmane: Spremite punjeno dansko pecivo sa šunkom i kačkavaljem

Fantastična užina za celu porodicu

Autor: Web UNA TV
22.02.2025. 17:01
  • Podeli:
dansko pecivo bakina kuhinja-67b8bec2243b2.webp Foto: Bakina kuhinja

Dansko pecivo je poznato po mekoći svog testa, ali ovo ukusno zadovoljstvo može da ispadne savršeno samo ako ga pravite po pravom receptu, a mi vam danas donosimo onaj iz baka Jeline kuhinje.

Potrebno je:

  • 250 ml mleka
  • 10 g kvasca
  • 500 g brašna
  • 20 ml ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 100 g šunke
  • 150 g rendanog kačkavalja
  • 100 g sira
  • malo soli
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 1 manja veza peršunovog lista
  • 3 čena seckanog belog luka

 

Priprema:

Rastopiti kvasac sa malo šećera da zapeni. Sipati u vanglu mlako mleko, dodati kvasac i brašno, a zatim ulje i malo soli.

Sve zamesiti u glatko testo i pokriti da odmori 30 minuta. Istresti na sto, obraditi rukama, pa pokriti na 10 minuta. Izmešati pavlaku, sir i seckan peršun sa belim lukom. Kačkavalj izrendati, a šunku iseckati na kockice. 

Testo razviti u pravougaonik, pa premazati sirom i pavlakom. Posuti šunkom i rendanim kačkavaljem. Odozgo posuti rendanim kačkavaljem, pa iseći na manje kocke. 

Vaditi kocke i slagati jednu na drugu i ređati u pleh uzani, obložen pek papirom. 

Odozgo dodati još malo rendanog kačkavalja. Peći na 200 stepeni u zagrejanoj rerni oko 40 minuta da porumeni. 

Pokriti da odmori pa seći. Fantastična užina za celu porodicu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()