Fantastična užina za celu porodicu
Dansko pecivo je poznato po mekoći svog testa, ali ovo ukusno zadovoljstvo može da ispadne savršeno samo ako ga pravite po pravom receptu, a mi vam danas donosimo onaj iz baka Jeline kuhinje.
Rastopiti kvasac sa malo šećera da zapeni. Sipati u vanglu mlako mleko, dodati kvasac i brašno, a zatim ulje i malo soli.
Sve zamesiti u glatko testo i pokriti da odmori 30 minuta. Istresti na sto, obraditi rukama, pa pokriti na 10 minuta. Izmešati pavlaku, sir i seckan peršun sa belim lukom. Kačkavalj izrendati, a šunku iseckati na kockice.
Testo razviti u pravougaonik, pa premazati sirom i pavlakom. Posuti šunkom i rendanim kačkavaljem. Odozgo posuti rendanim kačkavaljem, pa iseći na manje kocke.
Vaditi kocke i slagati jednu na drugu i ređati u pleh uzani, obložen pek papirom.
Odozgo dodati još malo rendanog kačkavalja. Peći na 200 stepeni u zagrejanoj rerni oko 40 minuta da porumeni.
Pokriti da odmori pa seći. Fantastična užina za celu porodicu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.