Ručak koji mogu da spreme i domaćice početnice: Baka Jela zna kako da pripremite ribu na brzinu

Uživajte u savršenom ukusu

21.08.2024. 08:59
  • Podeli:
sf-66c58efaeaceb.webp Foto: Bakina kuhinja

Ribu nije teško pripremiti bilo da ste ljubitelj morske ili rečne, ali vam danas donosimo recept iz baka Jeline kuhinje, koji mogu da spreme i početnici u kuhinji.

Sastojci:

  • riba po izboru
  • so
  • 4 čena belog luka
  • peršun
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike kukuruznog brašna
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • 1 kašičica suvog začina

Priprema:

Ribu očistiti, iseći peraja, malo prosušiti ubrusom i dobro posoliti. Ribu poprskati limunovim sokom. U sud sipati oba brašna, papriku, začin i izmešati. 

Ribu napuniti seckanim belim lukom i peršunom, pa je malo pričvrstiti čačkalicama.

Dobro je uvaljati u brašno i pržiti u vrelom ulju. Smanjiti temperaturu pa je poklopiti.

Kad zarumeni okrenuti. Servirati toplu uz krompir salatu i kriške limuna.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()