Savršeno za doručak: Isprobajte recept za rolovanu kajganu

Jaja su doručak mnogih.

02.04.2023. 08:53
  • Podeli:
Rolovana kajgana 1-6426b63d5f9e2.webp Foto: Youtube Printscreen / Jelajelena Petrovic

Kajgana je jedno od omiljenih jela za doručak. Možete da je kombinujete na mnogo načina, ali je princip pravljenja isti.

Potrebno je:

3-4 jaja

1 crvena paprika

1 zelena paprika

so, ulje

Priprema:

Treba odvojiti belanca od žumanaca, pa posoliti. Malo žicom posebno umutiti. U belanca dodati seckanu na kockice papriku. Tiganj malo podmazati uljem.

Prvo ubaciti belanca, pa kad su se malo zapekla, uviti u rolat u tiganju i pomeriti u jednu stranu, pa ponovo premazati uljem i istresti žumanca.

Pa kad i ona malo zapeku, uvijenu rolnicu od belanaca uviti preko žumanaca. Zapeći sa jedne i sa druge strane. 

Umesto paprike možete dodati seckanu šunku, slaninicu, kačkavalj i slično.

Servirati sa sirom, paradajzom i već po želji.

Ceo postupak pripreme pogledajte u nastavku.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()