Savršenstvo iz bakine kuhinje: Preliveni krompir sa mlevenim mesom

Ovo je jelo koje se topi u ustima

02.11.2025. 12:15
  • Podeli:
Bakina kuhinja 1-690733932d22f.webp Foto: Bakina kuhunja

Baka Jela je danas za vas  pripremila zaista poseban recept. 

U pitanju je savršen, sočan i preukusan ručak koji će nestati sa stola u tren oka. Mnogi ga prave, ali ne znaju ovu bakinu tajnu sa dimljenom kobasicom i posebnim prelivom od jogurta i jajeta.

Evo kako da od običnog krompira i malo mesa napravite jelo koje se topi u ustima.

Priprema je brza, a ukus je čista fantazija. Pripremite ga za nedeljni ručak i uverite se sami.

Sastojci: 

  • 200 do 250 g mlevenog mesa
  • 50 g dimljene kobasice
  • jedna manja glavica crnog luka
  • jedan manji paradajz
  • oko 500 g krompira
  • 200 ml jogurta
  • jedno jaje
  • ulje
  • mleveni biber
  • malo slatke paprike po želji
  • 3-4 čena belog luka

Priprema: 


Najpre se sitno isecka crni luk i proprži na ulju. Dodaje se mleveno meso i dinsta dok ne promeni boju. Nakon toga se dodaje na sitne kockice isečena dimljena kobasica i sitno iseckan paradajz. 

Sve se začini mlevenim biberom i slatkom paprikom.

Beli luk se sitno isecka i umeša u smesu. Krompir se oljušti, iseče na kockice i sipa u nauljenu tepsiju, pa se preko njega nanosi prženo mleveno meso sa kobasicom i lukom.

Za preliv se izmešaju jogurt i jedno jaje i time se jelo prelije. Peče se u rerni dok krompir ne omekša i dok preliv ne dobije lepu, zlatnu koricu.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()