Pomalo zaboravljenu đakoniju opet je moguće napraviti lako, sada kada su pred vama saveti iz bakine kuhinje
Nema sumnje da će današnji recept učiniti da vam se usta razvuku u nostalgičan osmeh - pomalo zaboravljeni kolač je opet moguće napraviti lako, sada kada su pred vama saveti iz bakine kuhinje.
Dakle, poslastica sa jabukama i orasima će vas podsetiti na toplinu doma, stara, dobra vremena kada su naše bake briljirale u kuhinjama, a onima koji su mlađi i nisu imali prilike da se susretnu sa jednom ovakom đakonijom, otvoriće nove, slatke vidike. Uživajte!
Jabuke očistiti i izdubiti i izvaditi seme i sredinu. Izmešati orah, plazmu i suvo grožđe, pa dodati mleko i izjednačiti. Napuniti jabuke do vrha
Možete da stavite u rernu da se malo zapeku, 15 minuta. Umutiti jaja sa šećerom i dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Dodati koricu limuna, ulje, jogurt i sve izjednačiti.
Možete da sipate testo na nepečene jabuke i između, kao što sam ja uradila, pa peći na 200 stepeni 50 minuta. Pečen kolač treba potpuno ohladiti pa dodati odozgo šlag. Secite kolač kad se ohladi, vrhunski je i topi se u ustima.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.