Subotnji gala ručak za sve koji znaju da uživaju u zalogaju: Lovačke šnicle iz baka Jeline kuhinje

Obavezno probajte ovu lepotu

13.07.2024. 08:35
  • Podeli:
20240712_144036-66921f1b374ed.webp Foto: Bakina kuhinja

Lovačke šnicle su odličan specijalitet za ljubitelje domaćih jela, a mi vam danas donosimo najbolji recept za ovo jelo - onaj iz baka Jeline kuhinje.

Sastojci:

  • 4 šnicle svinjske ili juneće
  • malo brašna
  • 1 kesica mariniranih pečurki 
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 4 čena belog luka
  • 3 kašike crnog vina
  • 1 kašičica origana
  • 1 grančica ruzmarina
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so, biber, ulje - po ukusu

Priprema:

Šnicle iseći tanje - ne treba lupati. U činiju sipati maslinovo ulje, dodati dva izdrobljena bela luka, vino, origano, seckani ruzmarin i na kraju so i biber po ukusu. Izmešati dobro.

Uvaljati u marinadu i pokriti folijom.

Ostaviti dva sata u frižideru. Svaku šniclu uvaljati u brašno. Pržiti u tiganju u malo ulja u sopstvenom soku na tihoj vati bar 30 minuta. Zapeći sa obe strane. 

Izvaditi u tanjir, a u tiganj staviti pečurke pa ih kratko propžiti i tu dodati dva čena belog luka. Ubaciti pavlaku i 2-3 kašike vode, izmešati i kad provri skloniti. Preliti šnicle i tople servirati.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()