Kuglof je mnogima omiljena poslastica, koja se vrlo lako sprema
Kuglof se odavno probio kod naših domaćica kao jedna od omiljenih poslastica kako za spremanje, tako i za konzumaciju onima koji ih posle pojedu.
Ovaj put probajte kuglof sa trešnjama.
A dodatak trešanja ovom kuglofu daje dodatnu sočnost. eksturom kompaktan, a tako mekan i mirisan, ovaj kuglof će vas stalno mamiti da pojedete parče više.
Potrebno je:
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo, koricu limuna, ulje i sve lepo izjednačiti.
U silikonski kalup kuglofa na dno razbacati trešnje, pokriti sa par kašika sa umućenim testom, pa opet trešnje i testo dok sve ne potrošite. Odozgo na vrh stavite trešnje.
Pecite na 200 stepeni oko 50 min. Može se posuti prah šećerom zamirisanim vanilin šećerom ukoliko želite.
Tako osvežavajući, mirisan, voćni, topi se u ustima.
Kako napraviti ovaj fantastični kuglof pogledajte u videu:
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.