Tako jednostavno, a tako ukusno: Starinski recept za kompot od trešanja i višanja

Stvarno ima ukus detinjstva

23.06.2024. 10:51
  • Podeli:
kompot trešnje višnje bakina kuhinja-6677e0723abc0.webp Foto: Bakina kuhinja

Sigurno ste se poželeli starinskih ukusa, po recepturi naših baka, a mi vam donosimo upravo jedan takav. Ovaj kompot biće pravo osveženje u letnjim danima, a lepo će prijati i na jesen. U njega idu i trešnje i višnje pa ima specifičnu aromu.

Potrebno je:

  • 1  kg višanja 
  • 1 kg trešanja
  • 4 kašike šećera
  • voda
  • Bakina kuhinja

Priprema:

Trešnje i višnje oprati, staviti u teglu, dodati šećer po želji i naliti vodom te dobro zatvoriti metalnim poklopcem i staviti u hladnu rernu.

Rernu uključiti na 90 stepeni, tajmer na 90 minuta i uključite oba grejača. 

Kad se isključi ostavite tegle do sledećeg dana da se ohlade u rerni, ne dirati ih.

Detaljan postupak možete pogledati u videu:


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()