Tavče na gravče: Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije

Posno je, a ukus obara s nogu

27.04.2024. 17:21
  • Podeli:
prebranac pasulj pixabay-646201a90d6df.webp Foto: Pixabay

Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.

Potrebno je:

  • 500 g belog pasulja tetovca
  • 250 g crnog luka
  • malo ulja
  • malo bibera
  • mlevena začinska paprika
  • so
  • lovorov list
Foto: Pixabay

Priprema:

U lonac stavite pasulj pa nalijte vodu da ogrezne. Ostavite da provro pa prospite vodu i sipajte drugu. Dodajte krupno sečen crni luk. Kada počne da se odvaja korica, napravite zapršku od brašna, ulja i mlevene začinske paprike, pa dodajte u pasulj. 

Zapržite i ostavite da vri nekoliko minuta. Dodajte lovorov list pa preručite u vatrostalnu činiju. Zapecite dok se ne uhvati korica, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Služite toplo uz prilog po želji. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()