Salata od paradajza sa belim lukom je savršen prilog.
Foto: PixabayLetnje punjene paprike sa krompirom i paradajzom su ukusno i osvežavajuće jelo, idealno za tople dane. Punjene su mešavinom krompira, luka i začina, a zatim se peku u rerni, često uz dodatak paradajza i pavlake.
Salata od paradajza sa belim lukom je savršen prilog.
Priprema nadeva: Na ulju propržiti crni luk dok ne postane staklast. Dodati narendani krompir, so i biber. Dinstati dok krompir ne omekša. Po potrebi dodati malo vode. Ostaviti da se ohladi.
Punjenje paprika: Paprikama izvaditi seme i drške. Napuniti ih ohlađenim nadevom.
Pečenje paprika: Poređati napunjene paprike u pleh za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
Preliv: Umutiti jaja sa pavlakom, posoliti. Preliti paprike i vratiti u rernu na još 10-15 minuta, dok preliv ne očvrsne.
Poslužiti tople punjene paprike sa salatom od paradajza.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







