Prste da poližeš
Otkrijte tajnu najslađeg krompira iz rerne uz ovaj jednostavan recept iz bakine kuhinje. "Granatir krompir" je jelo koje osvaja svojom sočnošću i kremastom teksturom. Tanko isečeni krompir se peče u bogatom sosu od mleka, kisele pavlake, belog luka i topljenog kačkavalja, a zatim se zapeče do savršene zlatne boje. Ovaj "granatir krompir" je idealan kao ukusan prilog mesu ili ribi, ali može da posluži i kao samostalno lagano jelo. Priprema je brza i laka, a rezultat je krompir neodoljivog ukusa koji će svi obožavati. Probajte ovaj vrhunski recept i uverite se zašto je "granatir krompir" jedan od omiljenih jela iz bakine kuhinje.
Kromir oguliti i iseći na tanje krugove. Staviti u vodu i lepo oprati da se opere skrob. Istresti na krpu i osušiti. Pleh premazati uljem i izgnječenim belim lukom sa jednim delom.
U činiju sipati mleko, dodati začin, ostatak belog luka, ml biber i staviti na šporet do vrenja. Ubaciti pola rendanog kačkavalja i oko 100 grama kisele pavlake. Sve dobro izjednačiti.
Poređati krugove jedan za drugim u pleh i preliti vrućim mlekom. Odozgo posuti kačkavalj, rendani ostatak.
Peći na 210 stepeni C oko pet minuta, da porumeni ako treba i duže.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.