Srpski doručak koji su svi zaboravili: Izuzetno zdrav i pristupačan

Palenta čisti creva i ubrzava metabolizam i trebalo bi je jesti bar jednom nedeljno.

21.06.2024. 19:41
  • Podeli:
badem, bademi, hrana, hranjenje, jedenje, žena jede bademe, ishrana, orašasti plodovi - shutterstock-66377093a8d3a.webp Foto: Shutterstock

Za sve oni koji nisu probali ili koji ne znaju, palenta je jedno vrlo zanimljivo jelo, a poreklo vodi iz lepe zemlje Italije. Ona predstavlja jednu izuzetno zdravu namirnicu koja se pravi od kukuruznog griza.

Možete je pronaći u kesicama i raznim pakovanjima i možete je pripremiti na bezbroj načina, a svaki od njih predstavlja zadovoljstvo za sebe.

Palentu bi trebalo da konzumiramo bar jednom nedeljno, jer čisti creva i ubrzava metabolizam, a potpuno je nepotrebno da vam govorimo koliko je zdraviji izbor od pekare.

Foto: Shutterstock

Recept:

Za jednu porciju stavite 2 dl vode da proključa, stavite kašiku soli i kašiku masti ili ulja. Kad voda provri, sklonite sa ringle i dodajte dve i po kašike palente. Mešajte na nižoj temperaturi dva do tri minuta.

Palenti možete dodati sir, kajmak, laneno seme, semenke suncokreta, ajvar...šta god poželite.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()