Pečena patka od pre 400 godina: U italijanskom restoranu otkriven prastari recept

Vlasnici su rekli da će jelo uvrstiti u meni, kako bi "oživeli put gastronomskog istraživanja"

21.11.2023. 11:57
  • Podeli:
pečena patka - profimedia-655c8d2ac2169.webp Foto: Profimedia

U taverni u italijanskom gradu Bergamu je otkriven rukopis "Il Koko dela Kazalinga" nepoznatog autora star 400 godina, koji sadrži recept za pečenu patku po imenu anderoto.

U receptu, za koji su stručnjaci rekli da vraća "raskoš banketa plemstva iz tog vremena" navodi se da se patka pekla u začinima poput ruzmarina, karanfilića i bibera, dok su dodaci filu od iznutrica prženih na ulju crni i beli luk, šargarepa, peršun, kao i hleb natopljen mlekom i jajetom, radi modernijeg ukusa, prenosi Ansa.

Patka se zatim peče u bujonu i belom vinu i servira uz sedam priloga, koji uključuju kupus, krompir, karfiol i palentu.

Vlasnici restorana rekli su da će recept uvrstiti u meni, kako bi "oživeli put gastronomskog istraživanja".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()