Muči vas znojenje, razdražljivi ste, nezadovoljni kilažom? Imamo spas za žene u menopauzi

Ne paničite, ovo je očekivan i neminovan događaj u životu svake žene

Autor: Promo
04.03.2024. 11:00
  • Podeli:
vrućina menopauza žena shutterstock_2180443267-65366ba044da3.webp Foto: Shuttertsock

Menopauza, je po SZO, permanentan prekid menstruacije, koji nastaje kao rezultat gubitka aktivnosti jajnika, 12 uzastopnih meseci, bez očiglednih patoloških promena. Menopauza je prirodan događaj u životu žene, koji je očekivan i neminovan, a označava prestanak funkcije jajnika i reproduktivne sposobnosti. Kako je imperative Svetske Zdravstvene Organizacije da se produži život kako kvantitavno tako i kvalitativno, cilj je da se i ženama u ovom osetljivom period adekvatno pristupi i pomogne da se pre svega oslobodi tabua u vezi menopauze a potom i da se osnaže za započinjanje adekvatne terapije.

U ovom periodu za žene, po statistikama, sedam od deset žena se tokom ovog perioda žali na česte promene raspoloženja, talase vrućine ili valunge, na glavobolju, nesanicu i pojačano znojenje. Osim toga, u ovom periodu ubrzan je i proces razgradnje kostiju što vodi osteoporozi, a povećava se i rizik od kardiovaskularnih oboljenja.

Obično se javlja u kasnim četrdesetim ili ranim pedesetim godinama života, ali nešto ređe se dešava da nastupi i ranije. Prirodni estrogen ("hormon ženstvenosti"), koji se stvara u jajnicima, veoma je značajan u regulaciji reproduktivnih organa, funkcije krvnih sudova, koštano – zglobnog i nervnog sistema. Nedostatak estrogena upravo utiče na pojavu simtoma menopauze, a što je taj pad nivo estrogena jači i iznenadniji, brzina razvoja simptoma je jača i intenzivnija. Na sreću, farmaceutske kompanije su imale sluha i prepoznale problem žena te su se potrudile i obezbedile fitoterapeutike koji već dvadeset godina veoma efikasno regulišu sve simptome menopauze i mogu pomoći mnogim ženama da lako prebrode ovaj period.

Koji su to fitoterapeutici koji efikasno rešavaju probleme mnogih žena?

Struktura fitoestrogena je slična estrogenu, pa “imitiraju” njegovo dejstvo i smanjuju tegobe, a ne ispoljavaju neželjene efekte hormonske supstitucije i uspešno smiruju simptome menopauze. Naročito povoljno deluju na kožu i kosu, na održavanje telesne težine i dobrog raspoloženja. Među fitoterapeuticima se ističe Oestrofact E, koji predstavlja jedinsten izvor fitoestrogena. Sadrži četiri biljna estrogena, upravo iz crvene deteline, koji pozitivno deluju na sve tegobe nastale zbog smanjenog lučenja estrogena u menopauzi – valunge, pojačano znojenje, bol u kostima i zglobovima, nervozu i nesanicu, depresiju, glavobolju. Biljni estrogeni ne ispoljavaju ozbiljne neželjene efekte hormonske supstitucije, a uspešno umiruju simptome menopauze.

Foto: Promo

Kako OESTROFACT E ostvaruje svoje delovanje?

Oestrofact E deluje kao hormonski modulator, uslađujući nivoe endogenog estrogena žene, a bez rizika nastanka estrogen zavisnih tumora. Istraživanja pokazuju da 40 mg izoflavona iz crvene deteline na dan može redukovati učestalost i jačinu valunga čak za 48,5%. Uticaj se primećuje nakon 4 nedelje, a najizraženiji je nakon 12 nedelja Jedinstvenost Oestrofact-a E ogleda se u udruženoj snazi crvene deteline i visoko efikasnog antioksidativnog efekta vitamina E u jednoj kapsuli.Zaštita organizma od velikih fluktuacija i povišenog nivoa estrogena u periodu premenopauze, zahvaljujući modulatornom dejstvu izoflavona

Najbolje je na vreme početi sa uzimanjem preparata, već u periodu premenopauze, kako bi se na vreme zaštitili od posledica hormonskih promena. Ženama koje su već ušle u period postmenopauze, uporeba OESTROFACTA E će značajno olakšati prolazak kroz ovaj period. OESTROFACT E je zbog toga namenjen ženama u premenopauzi, menopauzi i postmenopauzi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()