Određene delove piletine je bolje baciti nego pojesti
Piletina je namirnica koja je veoma popularna zbog svoje široke primene, ali i zbog svoje pristupačne cene. Rado je viđen gost svake trpeze i omiljena vrsta mesa kod većine mališana.
Međutim, postoji jedna vrlo važna stvar kada je ovo meso u pitanju, a to je da postoje delovi piletine koje ne smemo jesti.
Mnogi ih sa uživanjem konzumiraju ne znajući da oni sadrže veliki broj parazita koji mogu naškoditi organizmu.
Pluća su prepuna bakterija i parazita. Čak ni kuvanje na visokim temperaturama, nećete uspeti sve da ih eliminiše. Postoje i bakterije koje su otporne na visoke temperature, samim tim opasnost je veća.
Koliko god da volite ovaj deo na tanjiru, trudite se da ga izbegavate. Na pilećem repu nalazi se mnoštvo bakterija i parazita koje mogu imati veoma štetan uticaj na vaš organizam.
Mnogi su uvereni da pileća koža sadrži veliku količinu kolagena, ali to je daleko od istine. Ona sadrži mnogo masti, ali i mnogo štetnih bakterija i parazita. Ako je pojedete previše, naškodiće vašem organizmu, prenose Novosti Nedelje.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.