Akcije Tesle porasle posle poskupljenja modela Y u SAD i Evropi

Povećanje cena će iznositi 1.000, odnosno 2.000 dolara

18.03.2024. 18:51
  • Podeli:
tesla, kompanija tesla - shutterstock-65ba19d3939b1.webp Foto: Shutterstock

Akcije Tesle porasle su danas za skoro sedam odsto pošto je proizvođač automobila najavio povećanje cena za svoja električna vozila modela Y u pojedinim evropskim zemljama i Sjedinjenim Američkim Državama.

Tesla je saopštila da će od 22. marta cene njenih modela Y vozila biti povećane za približno 2.000 evra u nekim evropskim zemljama, preneo je Rojters.

Kompanija je najavila povećanje cena za sve automobile pomenutog vozila u SAD za 1.000 dolara od 1. aprila.

Posle tih najava Tesline akcije porasle su na čak 174,72 dolara i na putu su da drugi dan zaredom porastu pošto su prošle nedelje pale skoro na desetomesečni minimum, navodi agencija.

Akcije Tesle su poslednji put porasle za 5,8 odsto na 173,13 dolara, ističe Rojters.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()