Brojke za divljenje: "Beograd na vodi doneo 9,7 milijardi evra, novi hotel otvara 200 radnih mesta"

Beograd je 2013. imao 536.000 stranih gostiju, a danas 1.192.000, što je rast od 121 odsto

30.09.2024. 21:32
  • Podeli:
aleksandar vučić, 30 sept 2024 - TANJUG MARKO ĐOKOVIĆ-66fafc678ba0a.webp Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ocene stručnjaka pokazuju da je Beograd na vodi srpskoj ekonomiji doneo 9,7 milijardi evra, a da će prestonica do specijalizovane izložbe Ekspo imati ukupno 150 hotela. Vučić je, na svečanosti povodom završetka radova na izgradnji hotela The St. Regis Belgrade u Kuli Beograd, rekao da 2012. Beograd imao 61 hotel, dok sada broji ukupno 111 hotela.

"To je 81 odsto više hotela za samo 10 godina, što pokazuje koliko Srbija napreduje, koliko je Srbija drugačija", rekao je Vučić.

Dodaje da će novi hotel omogućiti posao za 200 mladih ljudi, koji će imati pristojna primanja.

"Beograd je 2013. imao 536.000 stranih gostiju, danas 1.192.000, to je rast od 121 odsto. U regionu, Ljubljana ima rast od 99 odsto, Budimpešta od 58 odsto, Zagreb 51 odsto, Sofija 44 odsto, Bukurešt ima rast od 11 procenata", naveo je Vučić.

Prema njegovim rečima, naš cilj je dalji rast koji podrazumeva 10 miliona avio putnika.

Sve to, istakao je, značiće jaču ekonomiju, kao i više posla za ljude u Srbiji i više novca u našem budžetu.

"Beograd danas pravi razliku", poručio je predsednik.

On se zbog toga zahvalio direktoru kompanije "Eagle Hills" Muhamedu Alabaru.

"Hoću još jednom da se zahvalim tebi, Muhamede, na tome što ti nije bilo teško da svakog meseca budeš ovde i napraviš svoj drugi dom ovde u Beogradu, na tome što porodicu dovodiš ovde, a znam da nema mesta na svetu gde nemaš nešto svoje", rekao je Vučić.    

Predsednik je napomenuo da je pored ostalog njegova (Alabarova) "svaka druga zgrada Dubaiju i Abu Dabiju".

"On ne zna šta ima, ali voli da dođe u Beograd i voli ovu zemlju i rekao mi je da je ovo je tek početak", istakao je Vučić.

Dodao je kako je Alabar naglasio: "Tek ćete da vidite kako će da izgleda ’Beograd na vodi’ i šta ćemo sve da napravimo".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()