Dug Srbije u februaru iznosio 36,4 milijarde evra: Jeste mnogo, ali je ispod 50 odsto BDP-a

Kada je reč o valutnoj strukturi javnog duga učešće duga u stranim valutama na kraju februara je iznosilo 77,7 odsto

04.04.2024. 14:25
  • Podeli:
shutterstock_530884738 ekonomija, novac, rast, kamata-653267f592a30.webp Foto: Shutterstock

Javni dug Srbije u februaru je u odnosu na prethodni mesec povećan za 26,3 milijarde dinara i iznosio 4.268,1 milijardu dinara, odnosno 36,4 milijarde evra, objavila je Uprava za javni dug Ministarstva finansija i navela da je učešće javnog duga u BDP-u iznosilo 47,8 odsto.

Kada je reč o valutnoj strukturi javnog duga učešće duga u stranim valutama na kraju februara je iznosilo 77,7 odsto.

Gledano po konkretnim valutama, dug u evrima činio je 56,9 odsto ukupnog duga, u američkim dolarima 13,6 odsto, 6,7 odsto u specijalnim pravima vučenja (SDR), u ostalim valutama 0,5 odsto, dok je učešće duga u dinarima iznosilo 22,3 odsto.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()