Evro i dolar: Evropska valuta daleko ispod američke

Najnovije istraživanje je pokazalo da je poslovna aktivnost evrozone u septembru i dalje slaba

22.09.2023. 12:50
  • Podeli:
inflacija evro pixabay.jpg Foto: Pixabay

Evro je danas pao na najniži nivou u odnosu na dolar za poslednjih šest meseci.

Na globalnoj  berzi za trgovinu valutama Forex se evro u 12.30 časova prodavao za 1,06382 dolara, što je najniže od sredine marta. 

Kako navodi portal Trejding ekonomiks, glavni razlog za ovaj pad su razočaravajući podaci o indeksu menadžera nabavke (PMI) u evrozoni, kao i signali da bi Evropska centralna banka mogla da zaustavi povećavanje referentnih kamatnih stopa.

Najnovije istraživanje je pokazalo da je poslovna aktivnost evrozone u septembru i dalje slaba, kao i da je ukupan broj novih porudžbina opao najviše u skoro tri godine. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()