Gruner Srbija otvorio četvrti proizvodni pogon Vlasonticu, posao za 200 radnika

U novom pogonu u kome će se proizvoditi releji za renomirane automobilske brendove, u okviru programa dualnog obrazovanja, radiće i đaci Tehničke škole u Vlasotincu, koji mogu da računaju na posao čim završe školu

25.10.2022. 12:12
  • Podeli:
Gruner_fabrika_Vlasotince_radnici_Foto Tanjug Miloš Milivojević-1666694003007.webp Foto: Tanjug / Miloš Milivojević

Nemačka kompanija Gruner Srbija otvorila je četvrti proizvodni pogon u Vlasonticu, u kome će zaposliti oko 200 novih radnika. U novom pogonu će se proizvoditi se releji za renomirane automobilske brendove.

Svečanosti otvaranja novog proizvodnog pogona prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasadorka Nemačke Anka Konrad.

U novom pogonu proizvodiće se releji za renomirane automobilske brendove.

Vučić je, tokom obilaska novog pogona nemačke kompanije, u kome u okviru programa dualnog obrazovanja rade đaci Tehničke škole u Vlasotincu, izjavio da je važno da naučimo decu da jednako rade koliko i uče, jer će tako Srbija imati budućnost. On je konstatovao da u fabrici ima puno radnica i istakao da su žene u toj oblasti poznate po preciznom radu.

Vučić je razgovarao i sa đacima za smer industrijski mehaničar, koji tu rade tri dana nedeljno.

"Meni je Šimon Perez rekao - tek kada vam deca sa 14 godina nauče da jednako rade koliko i da uče i kada mi stariji koji smo završili fakultete budemo jednako učili koliko i radili, moći ćemo da računamo da imamo budućnost. Ovo je jedini način da uspemo nešto", rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da Tehnička škola u Vlasotincu predstavlja prednost u tom mestu u odnosu na sve druge, kao i da đaci mogu da računaju na posao čim završe školu. Gruner je na posao primio 45 svršenih đaka škole.

Četvrti pogon, ukupno 750 zaposlenih

Kompanija Gruner obeležava 15. godišnjicu rada u Vlasotincu proširenjem svog proizvodnog pogona za 4.500 metara kvadratnih što, sa ranije izgrađenih 7.000, čini ukupno 11.500 metara kvadratnih proizvodnog pogona.

Ta kompanija je jedan od najvećih proizvođača energetskih releja za strujomere i automobilsku industriju. Uz novih 200 radnika koji će biti zaposleni u novom pogonu, Gruner će u Srbiji imati ukupno 750 zaposlenih.

U novoj hali proizvode se delovi od plastike i metala, i alati za domaću proizvodnju, kao i za svetsko tržište. U vlasotinačkom pogonu Grunera rade se i delovi za mnoge renomirane firme iz automobilske industrije.

Kompanija Gruner, još 2016. godine, podržava sistem dualnog obrazovanja u Tehničkoj školi u Vlasotincu. Učenici prve godine rade u školskim radionicama, u drugoj dva dana nedeljno provode u radionici u fabrici, a u trećoj tri dana, i to uz novčanu nadoknadu.

Partnerstvo nemačke komapnije i škole omogućilo je školovanje kadrova u skladu sa potrebama fabrike, što će biti nastavljen i ubuduće.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()