Holandska avio-kompanija će izgubiti 200 milona evra ako Shiphol zabrani noćne letove

Ideja zabrane je da se smanje zagađenje bukom i druge smetnje za meštane koji žive u okolini aerodroma

05.06.2024. 07:15
  • Podeli:
avio-kompanija transavia, 28 maj 2024 - profimedia-665efdeda9ec6.webp Foto: Profimedia

Generalni direktor avio-kompanije Transavia Marsel de Noijer izjavio je da će njegova firma izgubiti više od 200 miliona evra ako amsterdamski aerodrom Shiphol zabrani noćne letove.

On je istakao da bi zatvaranje noćnog neba iznad Shiphola bila "ogroman finansijski poraz" za ovu holandsku lou kost avio-kompaniju i naveo da rukovodstvo amsterdamskog aerodroma, koje je predložilo ovu zabranu, nije zaiteresovano za dijalog koji je zasnovan na činjenicama i argumentima, prenosi NL tajms.

"To mi ukazuje da Shiphol preduzima tako velike korake bez ikakvog stvarnog konkretnog dokaza", naglašava direktor Transavie.

Prema njegovom mišljenju, ovaj potez ne bi smanjio probleme lokalnog stanovištva u blizini aerodroma.

Prošle godine je privremeni izvršni direktor Shiphola Rud Zondag najavio da aerodrom želi da zabrani noćne letove kako bi smanjio zagađenje bukom i druge smetnje za meštane koji žive u okolini.

Kako se navodi u ovom planu, nijedan avion neće poleteti sa aerodroma Shiphol između ponoći i šest ujutru, niti će na njega sleteti između ponoći i pet ujutru.

Shiphol planira za ovu zabranu primeni krajem 2025.

Pitanje je da li će noćni letovi sa amsterdamskog Shiphola biti sasvim ukinuti, pošto je nova vladajuća koalicija u Holandiji najavila da želi da smanji njihov broj, ali ne i da ih sasvim zabrani, zaključuje holandski list.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()