Isplata 10.000 dinara u ponedeljak i utorak: Prijavljeno više od 1,1 milion dece

Najpre će u ponedeljak novac dobiti pola miliona dece, a u utorak ostatak

24.09.2023. 09:38
  • Podeli:
shutterstock_548265313 šalter banka podizanje para (1)-650fe775a80b6.webp Foto: Shutterstock

Za jednokratnu pomoć od 10.000 dinara ukupno je uspešno prijavljeno više od 1,1 milion dece, a svi oni će dobiti pomoć 25. i 26. septembra, objavio je na svom Instagram nalogu ministar finasija Siniša Mali.

Isplata novca će biti tokom dva dana - u ponedeljak i utorak.

"Za jednokratnu pomoć od 10.000 dinara ukupno je uspešno prijavljeno preko 1,1 miliona dece, a svi oni će dobiti pomoć u dva naredna dana, 25. i 26. septembra. Najpre će u ponedeljak novac dobiti pola miliona dece, a u utorak ostatak dece. Ukoliko je nekome u toku reklamacija, one će biti na dalje rešavane i samim tim će u skladu sa tom dinamikom i biti vršena isplata", rekao je ministar Mali.

Ministar je podsetio da to je to samo jedna u nizu novčanih jednokratnih pomoći koje je država preduzela u toku najveće ekonomske krize još od Drugog svetskog rata.

"Preko devet milijardi evra je država uložila u to", naglasio je Mali, dodavši da nam to nije uticalo negativno na makroekonomiju, jer je je 51 odsto udeo duga u BDP-u.

"U Srbiji imamo danas 2.310.000 hiljada zaposlenih, ljudi koji plaćaju poreze i doprinose, nikada toliko nismo imali u odnosu na broj stanovnika", istakao je.

"Sada je stopa nezaposlenosti 9,6 odsto, dok je pre 10 godina bila 20,9 kada je svaki peti bio nezaposlen", kazao je Mali.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()