Kako li će Moskva da reaguje: Nemci zamrzli ruska sredstva vredna 3,95 milijardi evra

Pre godinu dana iznos otete ruske imovine bio je i veći, ali sada nije naveden razlog zašto je iznos smanjen

15.05.2024. 12:02
  • Podeli:
zastava, zatave nemačke, rusije, nemačka, rusija - profimedia-65f853f30be90.webp Foto: Profimedia

U Nemačkoj su zamrznuta ruska sredstva u vrednosti od 3,95 milijarde evra, navodi se u pismu nemačkog Ministarstva finansija u koje je uvid imala agencija Rojters.

Navedeni iznos obuhvata sredstva pojedinaca i kompanija koje podležu sankcijama, kao i strana sredstva ruske Centralne banke.

"Ovaj iznos podložan je izmenama vrednosti", navodi se u pismu Ministarstva finansija adresiranog na političara iz nemačke Slobodne demokratske partije Markusa Herbranda.

Ministarstvo je u martu prošle godine objavilo da je 5,25 milijardi evra ruskih sredstava zamrznuto u Nemačkoj. U pismu, datiranom na 10. maj, nije naveden razlog za smanjenje iznosa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()