Mali: Nikad veće interesovanje stranih investitora za ulaganje u Srbiju

Ministar je sa timom razgovarao sa predstavnicima više od 20 velikih ulagača

19.04.2024. 21:56
  • Podeli:
siniša mali u SAD, 19 april 2024 - foto Tanjug Ministarstvo finansija-6622cbf62961c.webp Foto: Tanjug/Ministarstvo finansija

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali razgovarao je danas u Vašingtonu, na investitorskom sastanku, sa predstavnicima najvećih američkih i međunarodnih kompanija i investicionih fondova i istakao da nikada nije bilo veće interesovanje za ulaganje u Srbiju.

Ministar Mali je, u okviru učešća na prolećnom zasedanju MMF i Svetske banke, predstavio ekonomske rezultate Srbije i mogućnosti za ulaganje u našu zemlju i nakon sastanka rekao za Tanjug da je razgovarao sa predstavnicima više od 20 velikih investitora i da nikada nije video toliku zainteresovanost za ulaganje u Srbiju.

"Dan je bio veoma naporan, ali i veoma uspešan. I hoću da podalim sa građanima Srbije da nikada veće interesovanje investitora za Srbiju nije bilo nego danas", istakao je Mali.

Kaže da je i to njegov posao koji radi već šest godina - da razgovara  svakodnevno sa investitorima.

"Ovoliku zainteresovanost da se dođe u Srbiju i investira, da se pomogne Srbiji na takav način, nikada do sada nismo imali priliku da vidimo, što je posledica jedne odgovorne ekonomske politike koju sprovodimo već godinama unazad. I to ne kaže samo Siniša Mali, ni Aleksandar Vučić, već to kažu MMF i Svetska banka i na kraju krajeva svi ovi investitori sa kojima sam se video danas, a bilo ih je više od 20, sa veoma preciznim pitanjima oko toga šta smo u Srbiju uradili i šta planiramo da uradimo", rekao je Mali.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()