Mesarović: Očekujemo intenziviranje privredne saradnje sa Japanom

U susretu održavanja EXPO 2025 Osaka i EXPO 2027 Beograd, razmenjena su značajna iskustva

06.06.2024. 14:01
  • Podeli:
adrijana mesarović, 5 jun 2024 - TANJUG ĐORĐE KRSTIĆ-6661a103ecf33.webp Foto: TANJUG/ĐORĐE KRSTIĆ

Ministarka privrede Adrijana Mesarović izjavila je da su u okviru biznis foruma u japanskoj poslovnoj zajednici "Keidanren" u Tokiju, zajedno sa Privrednom komorom Srbije, predstavljeni potencijali naše zemlje, kao i naše kompanije koje u Japanu mogu da razviju svoje potencijale i posluju. 

Takođe, istakla je da dve zemlje imaju verovatno strateški najvažniju temu, a to su EXPO2025 Osaka i EXPO2027 Beograd, saopšteno je iz Ministarstva. 

"Srbija i Japan imaju značajnu, zajedničku i veliku temu, verovatno strateški najvažniju pojedinačno za obe zemlje. U susretu održavanja EXPO 2025 Osaka i EXPO 2027 Beograd, razmenili smo značajna iskustva, ideje i planove u vezi sa održavanjem sajma", rekla je Mesarović. 

Predstavila je i sve ono sa čime su se u prethodnom periodu susrele japanske kompanije u Srbiji na osnovu realizovanih projekata u našoj zemlji. Bilo je sjajno predstaviti i naše kompanije koje u Japanu mogu da razviju svoje potencijale i da posluju. 

"Bilo je sjajno predstaviti i naše kompanije koje u Japanu mogu da razviju svoje potencijale i da posluju, tako smo sa japanskim kolegama dogovorili skoru posetu Srbiji i u oktobru ove godine očekujemo jednu veću delegaciju iz Japana", najavila je ministarka. 

Rekla je da će se raditi na onome što je sada započeto u Japanu, odnosno na intenziviranju aktivnosti srpskih kompanija u Japanu i japanskih kompanija u Srbiji.

 "Juče smo se sreli sa predstavnicima velikih kompanija i obavili značajne razgovore i sastanke na prijemu Srpsko-japanskog poslovnog kluba. Pokrenuli smo veliku inicijativu, da se sa njima uskoro sretnemo u Srbiji. Želimo da konkretizujemo neke aktivnosti i pokušamo da što veći broj japanskih kompanija, odnosno njihovih proizvodnih pogona, koji se mahom bave visokom tehnologijom, dovedemo u našu zemlju", izjavila je ministarka danas u Japanu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()