Modna kompanija Barberi ispala iz elitnog berzanskog indeksa: U velikom su problemu

Vrednost Barberija je sada procenjena na 2,64 milijarde evra, što je za 56 odsto manje nego krajem prošle godine

06.09.2024. 07:45
  • Podeli:
Tan2024-07-1513021891_1 barberi AP PhotoAlastair Grant-66d994d734811.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Britanska modna firma Barberi je nakon 15 godina ispala iz elitnog berzanskog indeksa FTSE 100 koji prati 100 najvrednijih kompanija na Londonskoj berzi, a ova odluka će biti primenjena u ponedeljak 23. septembra na početku trgovanja.

Kako se navodi u saopštenju Grupacije Londonske berze akcija (LSEG),  Barberi će nakon kvartalne revizije rezultata poslovanja pasti u niži rang FTSE 250, dok će njegovo mesto u FTSE 100 zauzeti osiguravajuća kompanija Hiskoks.

Vrednost Barberija je sada procenjena na 2,64 milijarde evra, što je za 56 odsto manje nego krajem prošle godine nakon dugog niza razočaravajućih rezulatata prodaje i profita, prenosi Si-En-En (CNN).

Prihodi kompanije Barberi za kvartal koji se završio 29. juna su pali za 22 odsto međugodišnje na 458 miliona funti, odnosno na približno 544,7 miliona evra.

Firma je objavila da je obustavila isplatu dividende i upozorila da bi u prvoj polovini fiskalne godine mogla da zabeleži operativni gubitak, dok će operativni profit za celu fiskalnu 2025. verovatno biti ispod očekivanja.

Barberi je pokušao da se nametne na tržištu vrhunskih luksuznih brendova, ali taj plan nije uspeo i očekuje se da će kompanija sada ciljati na manje bogate potrošače, preneo je portal Biznis of fešn (BoF).

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()