Momirović: Eksploatacija litijuma je neverovatna šansa za Srbiju

Protesti su pokušaj da se zaustavi razvoj zemlje, naveo je Momirović

29.06.2024. 16:28
  • Podeli:
tomislav momirović, 24. jun 2024 - TANJUG MUST ĐORĐE KRSTIĆ-668016bf425e0.webp Foto: TANJUG/MUST/ĐORĐE KRSTIĆ

Ministar trgovine Tomislav Momirović rekao je danas, komentarišući najnovije proteste u Loznici, da je eksploatacija litijuma neverovatna šansa za Srbiju, kao i da se ovde ne radi o protestima zbog brige za ekologiju u našoj zemlji.

Momirović je, kako se navodi u saopštenju resornog ministarstva, istakao da ljudi treba da znaju da mi imamo stotinu rudnika u Srbiji koji se eksploatišu decenijama, a koje niko ne pominje.

"Protesti su pokušaj da se zaustavi razvoj Srbije. Jednom su već pokušali da stopiraju podizanje RTB Bora koji svake godine generiše dodatnih 300 miliona evra prihoda za građane Srbije", naveo je on.

Momirović je napomenuo da ti isti ne žele da dozvole da se tako nešto ponovi, jer nikome, kako je rekao, nije u interesu ubrzani ekonomski rast jedne male države koja vodi suverenu ekonomsku politiku. 

"Industrija litijuma je industrija budućnosti koja generiše velike plate i koja bi značila nekoliko milijardi evra prihoda za Srbiju svake godine", ukazao je on. 

Ministar je kako se ističe u saopštenju  Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine rekao i da je ovo najveća prilika da Srbija napravi odlučan iskorak kada je reč o približavanju ekonomskom standardu najrazvijenijih država Evrope.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()