Na najvišem nivou u poslednjih pet meseci: Ruska rublja nastavila da jača

Banka Rusije je 27. oktobra podigla referentnu kamatnu stopu za 200 baznih poena na 15 odsto

21.11.2023. 14:37
  • Podeli:
rublje rublji pixabay.jpg Foto: Pixabay

Ruska valuta je danas dostigla najveću vrednost u odnosu na dolar i evro od 30. juna.

Prema podacima sa Moskovske berze, američki dolar se danas u 14.00 časova prodavao za 88,03 rublje, a evro za 96,42 rublje.

Ruski izvoznici se spremaju za period plaćanja poreza i prete im značajne kazne u slučaju da odbiju da prodaju devizni zaradu, prenosi Komersant.

Prema analitičarima, do kraja meseca kurs dolara može da padne između 83 i 85 rubalja za dolar.

Banka Rusije je 27. oktobra podigla referentnu kamatnu stopu za 200 baznih poena na 15 odsto i tom prilikom navela da su inflatorni pritisci u Rusiji porasli iznad očekivanja, preneli su mediji.

Centralna banka Rusije je rekla da ovom merom želi da suzbije inflaciju na četiri odsto u 2024. godini.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()