Nova pogodnost za decu koja idu u privatne vrtiće: Osim subvencije Grad Beograd uveo još jednu olakšicu

Roditelji dece koja idu u privatne vrtiće od sada mogu da računaju na još jednu olakšicu koja je dosad bila rezervisana samo za državne ustanove

07.09.2023. 15:21
  • Podeli:
vrtić obdanište pixabay-1664780515829.webp Foto: Pixabay

Sa 1. septembrom roditelje u Beogradu čija deca pohađaju gradske vrtiće dočekala je lepa vest - za one koji pohađaju državne vrtiće on je postao besplatan sa prvim danom septembra, a za one koji idu u privatne Grad Beograd dotira do visine od 28.140 dinara. To je visina ekonomske cene boravka u vrtiću i sada će biti dotirana u celosti, a dosad je, podsetimo, bila dotirana u iznosu od 22.000 dinara.

Dodatna pogodnost koju je Grad Beograd uveo za decu koja idu u privatne vrtiće koje subvencioniše grad je ta da roditelji više neće morati da sami plaćaju za dane kada im deca iz opravdanih ili neopravdanih razloga nisu u vrtiću.

Ukinuti su penali, a roditelji neće dobijati subvenciju samo za vreme neopravdanog odsustva deteta koje je duže od 10 radnih dana u kontinuitetu.

Sa druge strane, roditelji će dobijati punu subvenciju za svaki izostanak do 10 dana, pa čak i ako odu, na primer, na letovanje.

Podsetimo, pod opravdanim odsustvom deteta smatra se bolest deteta za koje postoji adekvatna medicinska dokumentacija, ali i odsustvo deteta za vreme trajanja godišnjeg odmora.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()